ZigaForm version 5.5.1

Technische informatie livestream

Hoe stream ik via MusicStream?

Streamen via MusicStream werkt niet anders als streamen via YouTube of een ander video platform. Jouw live-uitzending streamen via MusicStream kan met elke willekeurig stream-software gebaseerd op RTMP. Denk hierbij aan bekende software zoals OBS Studio, vMix, XSplit of Wirecast. Streamen via MusicStream kan zelfs met je mobiel, ongeacht of het Android is of iPhone. 

Waarom zou ik streamen via MusicStream?

Als je streamt via MusicStream krijgt de kijker pas toegang tot de uitzending nadat er voor de uitzending is betaald. Naast de setup kosten en de servicekosten per betalende kijker zijn er geen verdere kosten. De hoogte van de toegangsprijs bepaal je zelf.

Hoe is mijn uitzending beveiligd?

Als je streamt via MusicStream is je uitzending beveiligd middels encryptie. Dit betekent dat de video omgezet wordt in een onleesbare stroom van data, die alleen maar bekeken kan worden door de betalende kijker. Omdat er per account slechts op één apparaat tegelijkertijd ingelogd kan worden, is het onmogelijk om tegelijkertijd met één account op meerdere apparaten te kijken.

Hoe krijg ik kijkers voor mijn uitzending?

MusicStream zorgt voor de plaatsing van jouw uitzending achter een betaalmuur. Daarnaast zorgt MusicStream voor de afhandeling van de betalingen. MusicStream is niet verantwoordelijk voor het aanbrengen van kijkers voor jouw uitzending. Dit doe je zelf. Je kunt jouw uitzending delen via Facebook, Twitter of andere social-media of kanalen. Uiteraard krijg je hiervoor de link naar je uitzending.

Hoe kan ik een livestream aanmaken?

Om een livestream aan te maken, vul je het aanmeldformulier in. Nadat wij de benodigde gegevens van jou ontvangen hebben, maken wij een kanaal aan. Vervolgens sturen wij de RTMP-gegevens naar je op waarmee je kunt gaan streamen. Het formulier vind je HIER.

Wat is RTMP?

RTMP is een systeem om video te kunnen streamen via internet. Veel platforms die videostreaming aanbieden gebruiken RTMP. Denk hierbij aan YouTube en Facebook. Streamen naar MusicStream kan met bijna alle software die RTMP ondersteunen. Een bekend softwarepakket is het gratis en veelgebruikte pakket OBS Studio.   

Hoe nu verder?

Je hebt het aanmeldformulier ingevuld. Wij hebben jouw kanaal aangemaakt. Wij sturen je de RTMP gegevens op die je invoert in jouw software. Tevens sturen wij je de link naar de uitzending die je kunt gebruiken op Facebook, je website of welke medium dan ook. Wij sturen je een betaal link voor de setupkosten. Op het moment dat deze betaalt is, is het kanaal bruikbaar voor uitzending op het door jou aangegeven tijdstip. Na afloop van de uitzending wordt na circa 7 dagen de opbrengst overgemaakt naar uw bankrekening.

Vanaf wanneer kan ik mijn uitzending verkopen?

Nadat het kanaal voor de livestream is aangemaakt, kun je direkt gaan beginnen om je uitzending te gaan verkopen. Nadat de bezoeker heeft betaald, heeft deze toegang tot de livestream op het moment dat uw uitzending plaats vindt.